Zelf een affiliate webwinkel opzetten

Geplaatst op 16-03-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u online inkomsten genereren, dan kan er een affiliate webwinkel worden opgezet. Op deze wijze verdient u geld met uw eigen site op basis van affiliate marketing. Uw site ziet er dan hetzelfde uit als een normale webwinkel, maar u verkoopt producten niet zelf aan de klant maar verwijst de klant door naar de website van de merchant. Dit gebeurt met een affiliate link waarin een code is opgenomen, zodat een verkoop aan u als affiliate publisher gekoppeld kan worden.

Wat affiliate marketing aantrekkelijk maakt, is dat u geen inkoopkosten heeft voor de goederen. U hoeft ook geen voorraad bij te houden, want het versturen van de goederen doet de adverteerder (eerder in dit artikel ook al de merchant genoemd). U promoot de producten online op een site die er als een gewone webshop uitziet. Als de bezoeker een bepaald product wil kopen, kan hij via een knop (die bij het product wordt weergegeven) naar de website van de adverteerder navigeren.

Een groot pluspunt is verder dat u zelf kunt bepalen wanneer u werkt aan de affiliate shop. U zit niet vast aan kantoortijden en dat betekent niet alleen dat u buiten kantooruren kunt werken aan de site, maar ook dat men buiten kantooruren spullen via uw site kan kopen. Zo kunt u 24 uur per dag geld verdienen met affiliate marketing als u dat wilt. Uiteraard zult u dan wel echt aan de site moeten werken om te zorgen dat het een succes wordt.

Wilt u graag een affiliate shop beginnen maar wilt u wel graag iets hebben dat u kan ondersteunen daarbij, dan zou u eens kunnen kijken op de website van Vrolijk Internet Services. Vrolijk Internet Services levert een affiliate script waarmee u snel een affiliate site kunt maken. U begint zo niet met lege handen en hoeft u niet zelf te programmeren.